Professionele opvang voor uw kind

Speelstart

voor ouder en kind

spelenenlerenSamen met uw kind één ochtend per week andere ouders en hun kinderen ontmoeten en met elkaar spelen. Dit onder de deskundige begeleiding van pedagogisch medewerkers. Dat kan in Rijswijk bij de peuterspeelscholen. Speelstart is leuk én leerzaam en goed voor de ontwikkeling van uw kind. Naast de activiteiten samen met de kinderen is er voor ouders elke keer een interessant onderwerp over opvoeden en opgroeien. U leert van de pedagogisch medewerkers en ook van elkaar.  Ook het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is regelmatig aanwezig. Speelstart biedt een extra steuntje in de rug bij de opvoeding van uw kind.

Een extra steuntje in de rug bij de opvoeding

SRK biedt Speelstart aan op een aantal peuterspeelscholen in Rijswijk. Met de postcodezoeker ziet u snel welke peuterspeelschool bij u in de buurt Speelstart biedt. Klik daarna voor meer informatie door naar de peuterspeelschool van uw keuze.

Voor ouder én kind (van 1,5 tot 2,5 jaar oud)

Speelstart doet u als ouder samen met uw kind. U doet dus zelf actief mee en komt zo meer te weten over het spelen en leren van uw kind. U schrijft dus tegelijk in voor uw kind én voor uzelf (let op: u kunt geen broertje(s) en of zusje(s) meenemen naar de Speelstart). 

Openingstijden en dagen

Speelstart is één ochtend per week op een vaste dag en altijd in een van onze peuterspeelscholen in Rijswijk. De exacte openingstijden en dagen vindt u op de website van de peuterspeelschool van uw keuze.

Voorbereiding op de peuterspeelschool

Speelstart is een goede voorbereiding op de peuterspeelschool. Daarom verwachten we dat u uw kind ook inschrijft voor de peuterspeelschool. De peuterspeelschool begint vanaf 2,5 jaar en duurt tot uw kind naar de basisschool gaat.

Kosten Speelstart

U betaalt eenmalig een vast bedrag voor de hele periode; vanaf het moment dat u begint, tot Speelstart eindigt (of u stopt). De kosten van Speelstart vallen niet onder de kinderopvangtoeslag.