Professionele opvang voor uw kind

Peuterspeelzaal

Peuterspeelschool en voorschool

Als uw dreumes groter wordt, groeit ook de behoefte de wereld om zich heen te verkennen. Peuters krijgen steeds meer belangstelling voor andere kinderen. De peuterspeelzaal is een prima plek om die anderen te ontdekken. Net als thuis zetten peuters er belangrijke stappen in hun ontwikkeling. doerakkertjes012.jpgSpelenderwijs ontdekken ze hun mogelijkheden én zichzelf. SRK heeft peuterspeelzalen in Rijkswijk en Den Haag. Met de postcodezoeker ziet u snel welke peuterspeelzaal bij u in de buurt is. Klik daarna door naar de peuterspeelzaal van uw keuze voor meer informatie.

Peuterspeelzaal, peuterspeelschool of voorschool

In Rijswijk wordt de peuterspeelzaal vaak ook 'peuterspeelschool' genoemd. Het verschil is dat SRK voor de peuterspeelschool van de gemeente subsidie ontvangt. Dit merkt u als ouder aan de hoogte van de ouderbijdrage. In Den Haag wordt de peuterspeelzaal 'voorschool' genoemd.

Voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar

Uw peuter is welkom op de peuterspeelzaal, peuterspeelschool of voorschool als het 2,5 jaar is. Als kinderen vier jaar worden, gaan ze naar de basisschool. Op de peuterspeelzaal, peuterspeelschool en voorschool leert uw kind vaardigheden als samenwerken met andere kinderen, op je beurt wachten en eerlijk delen. Ook leert een kind kleine opdrachten uitvoeren en dat er regels zijn. Deze sociale vaardigheden komen goed van pas als uw kind naar de basisschool gaat. Het allerbelangrijkst is natuurlijk dat uw kind plezier heeft!

Voor- en vroegschoolse educatie

Op de peuterspeelzaal, peuterspeelschool én voorschool krijgt uw peuter voor- en vroegschoolse educatie (VVE). VVE is leuk en leerzaam en vormt een goede voorbereiding op de basisschool. Wij werken met de methodes Puk & Ko, Startblokken en Piramide, die meestal doorlopen tot in de eerste twee groepen van het basisonderwijs.

Openingstijden en -dagen

De peuterspeelzalen, peuterspeelscholen en voorschool zijn alleen op schooldagen geopend. Meestal in de ochtend, soms ook ’s middags. De exacte openingstijden staan bij de informatie over de peuterspeelzaal, peuterspeelschool of voorschool. Omdat we werken met een VVE-methode, komt uw peuter een paar keer per week en altijd op vaste dagen. U kiest uit vaste dagcombinaties van drie of vier dagdelen (ochtend en/of middag) per week.

Kosten

Dankzij een gemeentelijke subsidie betaalt u meestal slechts voor twee bezoekjes per week aan de peuterspeelschool, ook als uw kind vaker komt. De ouderbijdrage hangt af van uw inkomen. Voor de peuterspeelzaal betaalt u voor alle bezoekjes. Heeft u een Ooievaarspas, dan is de voorschool in Den Haag zelfs helemaal gratis. De kosten voor de peuterspeelzaal, peuterspeelschool en voorschool vallen niet onder de kinderopvangtoeslag.