Professionele opvang voor uw kind

Buitenschoolse opvang

Na school lekker met vriendjes spelen, volop uitdagende en ontspannende activiteiten. Buitenschoolse opvang (BSO) van SRK verveelt nooit. Op schooldagen halen wij uw kind van school op. Als het van u mag, kunnen oudere kinderen zelfstandig naar de buitenschoolse opvang komen. In de schoolvakanties kan uw kind al ’s ochtends komen, want dan zijn we de hele dag open. U vindt onze buitenschoolse opvang dichtbij of zelfs in de basisschool.

Afwisselend dagprogramma

Tijd voor actieNa schooltijd maken we eerst tijd om gezellig aan tafel of op de bank wat te drinken en over de dingen van de dag te vertellen. Daarna is het tijd voor actie. In principe kiezen kinderen zelf wat ze gaan doen: meedoen met een aangeboden activiteit of vrij spelen. We gaan lekker veel naar buiten, al moet er soms eerst nog huiswerk worden gemaakt. Aan het eind van de dag haalt u uw kind weer op.

Vakantieprogramma

Afhankelijk van uw BSO contract bent u ook in de schoolvakanties van opvang verzekerd. In de schoolvakanties starten de kinderen die er al om half acht zijn met een gezellig ontbijt. Elke dag is er een activiteit, binnen of buiten. Dans, muziek of karaoke, speurtochten in het bos, een strandwandeling, zwemmen of een museumbezoek. Als we op stap zijn, nemen we de middagboterhammen gewoon mee. Anders lunchen we op de BSO. Soms komen kinderen van verschillende BSO’s bij elkaar voor een speciaal programma, bijvoorbeeld het zomerse survival kamp van LEUK Ypenburg compleet met overnachten en als afsluiting een BBQ.

Kinderen praten mee

Uw kind wordt steeds zelfstandiger en dat stimuleren we graag, onder meer door inspraak te geven in bepaalde zaken. Regelmatig overleggen we met een groep kinderen over bijvoorbeeld (gedrags-)regels, uitstapjes, etenswaren, de aankleding van de groepsruimte en nieuw spelmateriaal. Ook serieuzere onderwerpen als pesten bespreken we. We geven kinderen de ruimte om zelf oplossingen te bedenken. Elke buitenschoolse opvang geeft er op een eigen manier invulling aan.

BSO pakketten

Er zijn drie keuzemogelijkheden: BSO Basis, BSO Plus en BSO Totaal.

BSO keuzepakketten:

aanbod

aantal weken per jaar

• BSO Basis

– na schooltijd tot 18.30 uur**

40

 • BSO Plus

– na schooltijd tot 18.30 uur**
– 6 vakantieweken 7.30-18.30 uur op het aantal dagen dat contractueel is vastgelegd.

46

 • BSO Totaal

– na schooltijd tot 18.30 uur**
– 12 vakantieweken 7.30-18.30 uur op het aantal dagen dat contractueel is vastgelegd

Openingstijden

Buitenschoolse opvang is beschikbaar op schooldagen na schooltijd en in de schoolvakanties de hele dag. Dan zijn wij al om 7.30 uur open. De BSO sluit om 18.30 uur. Onze BSO is 52 weken per jaar open en er zijn geen verplichte sluitingsweken of -dagen, behalve tijdens officiële feestdagen. De openingstijd na schooltijd verschilt per BSO, die is namelijk afhankelijk van het vroegste tijdstip waarop de basisscholen uitgaan. Als de onderbouw een ADV-middag heeft, houden we de eindtijd van de bovenbouw aan. De exacte openingstijden vindt u bij de informatie over de specifieke BSO.

Schoolvakanties

Met een BSO contract inclusief schoolvakanties (52 weken) bent u op uw vaste dagen ook tijdens de schoolvakanties van opvang voor uw kind verzekerd. U kunt ook kiezen voor opvang alleen na schooltijd (40 weken) of een combinatie met een aantal vakantieweken (40 tot 52 weken). Als u de link volgt, komt u op een overzicht van de schoolvakanties in dit schooljaar. In deze weken bieden wij vakantie-opvang.

Is de school van uw kind gesloten en staat deze dag niet in het overzicht van de schoolvakanties? Mogelijk is het dan een schoolvrije dag (extra vrije dag of middag van de basisschool). Heeft u die dag opvang nodig? U kunt schoolvrije dagen extra bijboeken. Inschrijven: schoolvrije dagen.

Praktische informatie

Uw kind komt op vaste dagen, maar als u een keer een dag wilt ruilen of een extra dag wilt, is dat afhankelijk van de bezetting in principe mogelijk. Het aantal opvanguren per BSO wisselt, afhankelijk van de openingstijden. U kunt buitenschoolse opvang ook combineren met voorschoolse opvang of gebruik maken van extra opvang tijdens schoolvrije dagen  en plusuren (uren dat de onderbouw vrij heeft en de bovenbouw niet).

Elke buitenschoolse opvang werkt samen met een of meer basisscholen in Den Haag/Ypenburg, Rijswijk of Delft. Uw keuze voor een basisschool bepaalt dus ook de keuze voor een BSO.

Pedagogisch thema

Elke buitenschoolse opvang heeft een eigen pedagogisch thema en een pedagogisch plan van aanpak. Dit ziet u terug in de activiteiten en in hoe we met de kinderen omgaan. Activiteiten staan bijvoorbeeld in het teken van de nationale voorleesdag of een feest. Verjaardagen, sinterklaas, Halloween en kerst vieren we uitgebreid.