Professionele opvang voor uw kind

Schoolvrije dagen

Eigenlijk is het een gewone schooldag, maar toch hebben de kinderen geen school. Omdat de leerkrachten bijvoorbeeld een ADV- of studiedag (of -dagdeel) hebben. Uw kind kan dan terecht bij de BSO van SRK voor extra opvang. Omdat we nauw samenwerken met de basisscholen, weten we al aan het begin van het schooljaar welke dagen dat zijn. 

Vertrouwd gezicht

De extra opvang is meestal op dezelfde plaats als onze buitenschoolse opvang, en soms op een andere BSO op loopafstand, afhankelijk van het aantal kinderen dat komt. We proberen altijd een pedagogisch medewerker in te plannen die de kinderen kennen. Een schoolvrije dag of middag verloopt verder zoals gebruikelijk op de buitenschoolse opvang.

Openingstijden

De schoolvrije dagen en middagen en daarmee ook de tijden verschillen per basisschool. Op basis van de informatie van de basisscholen, vindt u aan het begin van elk schooljaar een actueel overzicht op onze website. U kunt dan meteen inschrijven. Soms is de school onverwachts een extra dag of middag gesloten. Als we dit bijtijds weten, proberen we hierop in te spelen. Op schoolvrije dagen begint de opvang om 7:30 uur. Kinderen die tussen half acht en acht uur binnenkomen, krijgen een ontbijt. Als de kinderen alleen ’s middag vrij zijn, dan gaat de BSO meteen na schooltijd open.

Praktische informatie

Heeft u een opvangcontract voor het BSO Plus of het BSO Totaalpakket? Dan is op uw vaste opvangdagen de opvang tijdens schoolvrije dagen automatisch geregeld. In andere gevallen moet u de schoolvrije dagen extra boeken. Dat kan ook als u geen BSO opvangcontract bij ons heeft.

Wilt u er gebruik van maken, vraagt dit dan ruim van tevoren aan. We bevestigen uw aanvraag schriftelijk, en daarna bent u ervan verzekerd dat er plaats is voor uw kind(eren). Gereserveerde dagen kunnen tot één week voor de schoolvrije dag kosteloos worden geannuleerd. Hierna brengen wij de gereserveerde dagen in rekening, ook als uw kind onverwachts niet komt.

  • Heeft u een opvangcontract voor het BSO Standaardpakket en valt de schoolvrije dag samen met een vaste opvangdag van uw kind? Dan verrekenen we de BSO-uren. U betaalt in dat geval dus alleen de extra uren.
  • Heeft u een opvangcontract voor het BSO Plus of het BSO Totaalpakket en valt de schoolvrije dag samen met een vaste opvangdag van uw kind? Dan hoeft u niets extra's te betalen.

Andere flexibele mogelijkheden zijn opvang tijdens schoolvakanties en plusuren.