Professionele opvang voor uw kind

Sport 4 Kids

Bewegen, plezier en samenwerken

s4k_lijn_met_sport_4_kids_blauwe_achtergrond.jpg

Dat staat bij het sportteam van Sport 4 Kids voorop. Een team van enthousiaste jonge medewerkers met een sportopleiding. Het sportteam verzorgt voor al onze kindercentra sportactiviteiten. Als een extra impuls voor sport en bewegen voor kinderen vanaf twee jaar.

 


 

Sporten voor kinderen van Stichting Rijswijkse Kinderopvang

sport 4 kids 2

Sport 4 Kids is sinds een aantal jaar onderdeel van Stichting Rijswijkse Kinderopvang (SRK). Sport 4 Kids verzorgt sport- en bewegingsactiviteiten voor de kinderen die opgevangen worden bij één van de kindercentra van SRK.

 

Sporten met peuters

Zo zijn wij vaak in de ochtend te vinden op kinderdagverblijven of peuterspeelzalen, hier verzorgen wij dan een les peutergym. Tijdens de les ontwikkelen de kinderen op een spelende manier verschillende vaardigheden zoals het herkennen van kleuren, leren tellen, het ruimtelijk inzicht, hun motorische vaardigheden. Kinderen leren tijdens peutergym ook om samen te werken met andere kinderen.

 

Sport- en bewegingsactiviteiten tijdens de overblijf

Sport 4 Kids verzorgt ook activiteiten tijdens de overblijf (TSO). Op scholen waar SRK de overblijf verzorgt, kunnen kinderen tijdens de overblijf meedoen aan sport- en bewegingsactiviteiten. Sport 4 Kids is op een aantal scholen actief, het is dus heel goed mogelijk dat uw kind al eens een keer heeft mee gedaan!

 

Sporten en bewegen bij Buitenschoolse opvang

Aan het eind van de dag is Sport 4 Kids actief op verschillende BSO locaties. Op de locaties proberen wij kinderen kennis te laten maken met verschillende sporten. Zo laten wij de kinderen bijvoorbeeld kennis maken met sporten zoals: Flag Football, Lacrosse, KanJam, Boogschieten, Handbal, Boksen en  Judo.

Sport 4 Kids en Stichting Rijswijkse Kinderopvang vinden het belangrijk dat kinderen vroeg in aanraking komen met bewegen. Voor de ontwikkeling van kinderen is het heel belangrijk! Niet alleen omdat kinderen tegenwoordig minder bewegen, ook omdat de ontwikkeling van de hersenen worden gestimuleerd door bewegen. In diverse studies is naar voren gekomen dat kinderen door bewegen meer zelfvertrouwen krijgen en dat schoolprestaties verbeteren bij kinderen wanneer ze een afwisseling hebben van bewegen en leren.

Wij hopen uw kind binnenkort op één van de locaties van SRK of op scholen tijdens de overblijf te zien en te enthousiasmeren voor sporten.


 

Alle sportieve activiteiten van Sport 4 Kids op een rijtje:

sport 4 kids 1

  • Peutergym: rennen, springen, ballen, balanceren, koppeltje duikelen en andere speelse oefeningen: we doen wat thuis niet altijd kan of mag
  • Sportief op de tussenschoolse opvang: lekker bezig zijn tijdens de lunchpauze op school
  • Sportmix: actief en sportief na schooltijd en in de schoolvakanties op de buitenschoolse opvang met softbal, basketbal, lacrosse, hockey, bouncebal, speerwerpen, kanjam (frisbee, maar dan anders) en nog veel meer
  • Sportdag: voor elke leeftijd een uitdaging met een verrassing
  • Uitleen sportmaterialen: voor onze kindercentra

Aanbod

facebook_button.gif

Volg Sport 4 Kids (klik hier); wekelijkse updates