Professionele opvang voor uw kind

Noodopvang voor ouders die werken in cruciale beroepen

Van 23 maart tot en met 6 april 2020 organiseert Stichting Rijswijkse Kinderopvang op een aantal vestigingen noodopvang voor ouders met cruciale beroepen. De vestigingen zijn verspreid over Rijswijk, Delft en Ypenburg (Den Haag). 


 

Wie komt in aanmerking voor noodopvang?

  • Als beide ouders werken in een cruciaal beroep;
  • Ouders waarvan één werkt in een cruciaal beroep en de partner niet; en de opvang écht niet geregeld krijgen;
  • Ouders met een sociaal-medische indicatie (SMI) van de gemeente Delft en Den Haag mogen ook gebruik maken van noodopvang.

Wat zijn cruciale beroepen?

Bijvoorbeeld als u werkt in de zorg, bij politie, brandweer, openbaar vervoer, in de voedselketen, overheidsprocessen, onderwijs of in de kinderopvang. Klik hier voor de volledige lijst van de overheid lijst met cruciale beroepen.

Moet ik (extra) betalen voor noodopvang?

Nee, u hoeft niet (extra) te betalen. Als u kinderopvangtoeslag ontvangt, hoeft u ook niets te wijzigen. Wij vragen u wel om uw normale factuur te blijven betalen. Daar komen bij extra gebruik van kinderopvang geen extra kosten bij. Maakt u nog geen gebruik van onze kinderopvang en werkt u in een cruciaal beroep? Dan kunt u ook gebruik maken van noodopvang. Vul het aanvraagformulier.

Hoe meld ik me aan voor noodopvang?

Komt u in aanmerking voor noodopvang? Klik dan hier om uw kind aan te melden.

Waar zijn de locaties voor noodopvang?

In de periode van 23 maart t/m 6 april bieden we noodopvang op een aantal vestigingen in Rijswijk, Delft en Ypenburg (Den Haag). Klik hier voor het overzicht van locaties met noodopvang.

Wat zijn de openingstijden voor noodopvang?

Het kinderdagverblijf is open van 7.30 tot 18.30 uur. Buitenschoolse opvang na schooltijd tot 18.30 uur. Onderwijs is verantwoordelijk voor de organisatie van noodopvang tijdens onderwijsuren.


 

Let op: Niet alleen aanvragen, maar ook goedgekeurde aanvragen zijn altijd onder voorbehoud. Wij kunnen te maken krijgen met meer kinderen op een vestiging dan wij voor de veiligheid en gezondheid van iedereen verstandig vinden. Bovendien kunnen ook onze medewerkers uitvallen.