Professionele opvang voor uw kind

Blauwkapje:

Natuurlijk buitenspelen!

Elke dag even op zoek naar de wilde konijnen of eieren rapen van onze eigen kippen. Makkelijk zat, want die wonen in de tuin van kinderdagverblijf Blauwkapje. Onze pedagogisch medewerkers selecteren we óók op groene vingers. Samen met de kinderen verzorgen ze de dieren en werken ze in de moestuintjes. Een avontuur op zich: elke dag kijken of de aardbeien en tomaten gegroeid zijn. Ons fruit en onze groente komen direct van de teler. In de tuin kunnen de kinderen ook naar hartenlust klimmen en klauteren, gewoon lekker rondrennen of spelen met de zandtafel. Regelmatig gaan de kinderen hier vlakbij naar de kinderboerderij of vogels spotten op Landgoed Te Werve. 

Onze mooie tuin. De ideale plek om te spelen

Wanneer we niet buiten zijn

Bouwen, met poppen spelen, puzzelen, ‘koken’ in de keuken of lekker snoezelen in de snoezelruimte? Het kan allemaal. De pedagogisch medewerkers lezen, knutselen en zingen met de kinderen en elke groep heeft een kist met verkleedkleren om middels rollenspellen te ‘oefenen’ met normen en waarden. Geregeld zetten we de deuren van de verschillende groepen naar elkaar open. Kinderen kunnen dan zelf hun speelplekje, activiteit en speelvriendjes kiezen.

Het hart van het kinderdagverblijf is de ruime speelhal waar kinderen vrij kunnen spelen en waar groepsactiviteiten plaatsvinden, zoals gym, voorleesontbijt, carnaval, zomerfeest, Sinterklaas en kerstontbijt. Soms mogen ouders ook meekomen. Elke ochtend laten kinderen trots één van de vele creatieve uitspattingen aan hun ouders zien, die in de hal worden tentoongesteld.

Extra activiteiten met de oudere kinderen

Voor de kinderen die niet meer slapen tussendoor, hebben we allerlei extra’s op het programma. Vervelen is er niet bij. We gymmen, doen zang- en dansspelletjes of brengen bijvoorbeeld paaseitjes naar de bewoners van zorgcentrum Westhoff. Leuk voor zowel jong als oud. Voor de kinderen van 3 jaar en ouder hebben we extra uitdagingen waardoor zij het leuk blijven vinden om naar het kinderdagverblijf te komen en ze goed voorbereid worden op de basisschool.

Werken met de thema’s van Puk

Op ons kinderdagverblijf woont ook handpop Puk. Hij is het vriendje van alle kinderen. Samen met Puk beleeft uw kind de leukste avonturen. Samen koekjes bakken, slingers maken of op bezoek bij reuzen en kabouters. Puk leert baby's, dreumesen en peuters nieuwe vaardigheden en stimuleert de taalontwikkeling. Puk is onderdeel van ons programma van Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE).  Daarmee leren kinderen nieuwe vaardigheden, zonder dat het draait om lesjes. Van het werken met thema's leren de kindjes spelenderwijs hartstikke veel. Kijk voor meer informatie op: http://www.pukenko.nl/

dsc 0386 2


Leuk voor ouders

  • Je krijgt regelmatig een door je kind gemaakt werkje mee naar huis.
  • Terwijl je aan het werk bent, kun je zomaar een  foto ontvangen van je spelende kind.
  • Elk jaar worden schoolfoto’s van de kinderen en hun groep gemaakt.
  • Elk jaar wordt een ouderavond georganiseerd. Dit is een avond waarop ouders elkaar ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen over specifieke onderwerpen waar alle ouders tegenaan lopen.

Openingstijden

kinderdagverblijf hele dagen

maandag t/m vrijdag 7.30 tot 18.30 uur 
52 weken (alle weken).

kinderdagverblijf halve dagen

ochtend: 7.30  tot 13.00 uur (5,5 uur)
middag: 13.00 tot 18.30 uur (5,5 uur)

voor 40 weken (tijdens jaarlijks vastgestelde schoolvakanties geen opvang) of 52 weken

Oudercommissie

contact: ocblauwkapje@kinderopvang-plein.nl

VVE met Puk & Ko

 

  • Astrid Groenewegen
  • Huis te Landelaan 1
  • 2283 SB Rijswijk
  • 070 - 792 04 40
  • www.blauwkapjesrk.nl

Ons aanbod

kinderdagverblijf kinderdagverblijf halve dagen
Direct inschrijven