Professionele opvang voor uw kind

Buitenschoolse opvang bij Eglantier

 

met voorschoolse  en buitenschoolse opvang

 

NatuurRijkBeweegRijkMuziekRijk en MensRijk

Op de buitenschoolse opvang draaien activiteiten om de vier 'Rijken' NatuurRijk,BeweegRijkMuziekRijk en MensRijk. Elke dag na schooltijd zijn er activiteiten. En in de schoolvakanties  een vakantieprogramma vol avontuur. Ontdekken in de hobbykas en zelf tomaatjes kweken (en lekker opeten) of knutselen met natuurlijke materialen. Met de sterrenkijker speuren naar manen, planeten en andere hemellichamen. Sportief bezig zijn, muziek maken, dansen of schminken in de theaterhoek met als hoogtepunt een optreden op het podium. Applaus voor jezelf en van de andere kinderen en ouders.

kinderrijk_23.jpgDirect naast de schooltuintjes staat bij de BSO aan de Ina-Boudier Bakkerstraat onze hobbykas, waarin we groenten verbouwen. Niet alleen leuk, maar ook nog eens lekker en gezond. Gezondheid vinden we dan ook belangrijk. Gezond eten en veel bewegen, zodat kinderen lekker in hun vel zitten. Dit doen we samen met JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht).

Bewegen doen we dan ook volop: spelletjes, volleybal, estafette, maar ook dansen. Op het podium geven de kinderen graag een voorstelling. De theaterhoek maakt het nog echter. Bewegen en muziek maken, gaan ook goed samen, maar liedjes zingen of rappen vinden de kinderen ook leuk.

We hebben uiteraard oog voor elk kind. Tenslotte is ieder kind anders en mag ieder kind zichzelf zijn. MensRijk betekent ook dat we kinderen leren oog te hebben voor anderen. Maatschappelijk  betrokken, bijvoorbeeld met onze actie voor de Cliniclowns. Kortom, wij willen de horizon van kinderen verrijken.

Ook voorschoolse opvang

De schooldag rustig beginnen met een lekker en gezond ontbijt. Dat kan bij de voorschoolse opvang. Daarna is er nog even tijd voor ontspanning: een spelletje, wat lezen of ravotten. Voordat de les begint, lopen we met de kinderen naar de klas, grotere kinderen mogen dat soms zelfstandig. 

Over onze buitenschoolse opvang

vindingrijk217.jpg

We zitten in de school en toch is de sfeer compleet anders. Door de materialen, het licht, maar ook de sfeer die wij als team neerzetten. Kinderen mogen echt zichzelf zijn. Meedoen met de activiteiten als ze dat willen mag, maar hoeft niet. Vervelen is er niet bij. Er is actie en het is gezellig. Met de vier ‘Rijken’ willen we kinderen iets extra’s meegeven, maar boven alles plezier.'

Waarom BSO Eglantier?

'Mijn kind gaat met veel plezier naar Eglantier. Ik weet dat hij het hier naar zijn zin heeft. Er is veel aandacht voor de kinderen, ook als ze buitenspelen. Dat geeft een veilig en vertrouwd gevoel. Elke keer is er iets anders te doen en komt mijn zoon met enthousiaste verhalen thuis. Erg praktisch vind ik dat de BSO in de school is. Bovendien fijn dat ik zelf kan kiezen of ik ook in de schoolvakanties opvang nodig heb.’

Van ‘Knap’ op school naar ‘Rijk’ op de BSO

School legt voor de kinderen een solide basis door het verwerven van kennis; kinderen ‘talenKnap’en ‘rekenKnap’ maken. Hiervoor wil school zoveel mogelijk de talenten van een kind aanspreken en ontwikkelen. Minstens zo belangrijk zijn de creatieve en sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen. Vanuit deze gedachte van school, heeft Eglantier zich laten inspireren door de visie van de Amerikaanse onderwijskundige Howard Gardner. Onze inspiratiebron is de talenten die ieder kind in zich heeft. Dit hebben we bij KinderRijk vertaald naar een viertal ‘Rijken”. Zo komt in de combinatie met school alles aan bod wat voor de ontwikkeling van een kind belangrijk is.  Maar we zijn zelf als buitenschoolse opvang ook volop in ontwikkeling. Natuurlijk praten de kinderen volop mee over onze koers. Het is hún BSO, dus we richten 'm samen in! Zo krijgen kinderen vanzelf een toptijd op Eglantier!

 

Aanbod voor- en buitenschoolse opvang

 • Voorschoolse opvang:
  op schooldagen vanaf 7.30 uur tot start van de lessen.

 • Buitenschoolse opvang: 
  met drie keuzemogelijkheden:
  • BSO Basis (40 weken):
   na schooltijd tot 18.30 uur
  • BSO Plus (46 weken):
   na schooltijd en 6 vakantieweken naar keuze. 
  • BSO Totaal (52 weken):na schooltijd en alle vakantieweken (dagen naar keuze). 

De voor- en buitenschoolse opvang zijn open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Heeft u ook opvang op de woensdag nodig? Laat het ons weten. Bij voldoende belangstelling gaan we gewoon open.

Tarieven

Klik voor de tarieven van de voor- en buitenschoolse opvang op de link. 

Openingstijden

buitenschoolse opvang

maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag
15.15-18.30 uur
woensdag 12.00-18.30 uur (locatie: Roland Holstlaan 919)
schoolvakanties 7.30-18.30 uur.

voorschoolse opvang

maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag (schooldagen) vanaf 7.30 uur inclusief ontbijt.

telefoonnumer

06 - 153 511 96

 • Mariska Korver
 • Ina-Boudier Bakkerstraat 2 en Roland Holstlaan 917-919
 • Voorhof
 • 2624 NX Delft
 • 06-29409623
 • www.kinderopvangeglantier.nl

Ons aanbod

buitenschoolse opvang schoolvrije dagen vakantieopvang voorschoolse opvang kinderdagverblijf peuteropvang Delft
Direct inschrijven