Professionele opvang voor uw kind

Brede school Petrusschool feestelijk van start

03 feb 2017

Op 3 februari vieren de kinderen van Kinderjungle, de Petrusschool en de buurt de officiële start van de Brede school Petrusschool. De Brede school is gevestigd in de wijk Steenvoorde in Rijswijk.

 

's Middags zijn er voor de kinderen op de Petrusschool uiteenlopende workshops als sport en fun, kinderyoga en podiumkunsten. Ook komt Circus Kabel langs. De kleutergroepen gaan in die tijd aan de slag in kindercentrum Kinderjungle. Het sportteam S4K van Stichting Rijswijkse Kinderopvang verzorgt een sport workshop en het team van BSO Kinderjungle gaat creatief aan de slag met de kleuters.

Na schooltijd kunnen niet alleen de kinderen van de buitenschoolse opvang, maar ook andere kinderen meedoen met activiteiten als bouwen met Kapla; Just Dance; technisch lego en Oxboarden (voor kinderen vanaf 8 jaar).

Brede school - voor iedereen in de wijk

De Brede school is een samenwerking tussen onderwijs, kinderopvang en andere organisaties om de ontwikkeling van kinderen te ondersteunen en te stimuleren door het aanbieden van een breed aanbod aan activiteiten buiten de reguliere schooltijden. Een brede school heeft een buurtfunctie en is er voor iedereen in de wijk.

nicole_dierdorp.jpgWethouder Nicole Dierdorp over de brede school: “Rijswijk is een brede school rijker, dankzij een vruchtbare samenwerking met onze partners.  De wijk krijgt een prachtige ontmoetingsplek voor kinderen en buurtbewoners. En als je al die blije kinderen ziet buitenspelen, weten we dat deze Brede school de toekomst heeft.“

Samenwerking

De afgelopen maanden hebben medewerkers van de Petrusschool en Kinderjungle samen met de combinatiefunctionaris hard gewerkt om een mooi en breed aanbod van activiteiten samen te stellen rond de thema’s gezonde voeding, creativiteit, huiswerkbegeleiding en sport. Tijdens de opening krijgen de kinderen hier alvast een voorproefje van. 

Lees ook het nieuws hierover in het Rijswijks Dagblad en meer.

  • Eveline van Waas
  • Karel Doormanlaan 1
  • near Plaspoelpolder (EPO and Shell)
  • 2283 AG Rijswijk
  • 070 79 20 270
  • www.truecolorschildcare.eu

Ons aanbod

kinderdagverblijf after-school & holiday care
Register now