Professionele opvang voor uw kind

Nationale Voorleesdagen 2017

20 jan 2017

Van 25 januari t/m 4 februari 2017 zijn de Nationale Voorleesdagen. Talloze bekende en minder bekende Nederlanders lezen voor aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Van burgemeester tot wethouder, ouder of 'grandma'. Bijvoorbeeld bij onze kindercentra in Rijswijk en Delft.

nationale_voorleesdagen.jpg

In Rijswijk leest op 26 januari 2017 burgemeester Michel Bezuijen voor bij kinderdagverblijf Blauwkapje. En wethouder Marloes Borsboom doet dit op 2 februari a.s. bij True Colors childcare. Op woensdag 25 januari a.s. leest in Delft burgemeester Marja van Bijsterveldt voor bij het kinderdagverblijf van True Colors Delft. 

'De Kleine Walvis' van Benji Davies zal ongetwijfeld vaak worden voorgelezen. Het is immers prentenboek van het jaar 2017.  Het team van True Colors Delft heeft het prentenboek speciaal in het Engels vertaald, zodat Andy Scott, directeur van de International School Delft het aan de kinderen kan voorlezen. True Colors Delft is namelijk tweetalig en vormt samen met de International School Delft een internationaal kindcentrum op de campus van de TU Delft.

Ook bij Blauwkapje is het prentenboek van de walvis favoriet. Het kinderdagverblijf in Rijswijk staat tijdens de voorleesdagen in het teken van de zee; versieren, zeevissen maken en liedjes oefenen. Want de kinderen gaan niet alleen voor burgemeester Michel Bezuijen zingen, maar ook samen met hem!

Bij True Colors childcare in Rijswijk zijn er meer bekende en minder bekende voorleesgasten. Van wethouder Marloes Borsboom, tot ouders, 'grandma' Gwen en onze directeur Tineke Onink. Maar er zijn meer activiteiten, bijvoorbeeld een walviscursus…. Het feest begint al op 25 januari met een voorleesontbijt.

Onze directeur Tineke Onink zal ook voorlezen bij Carrousel. Bij Carrousel zal verder op 30 januari voorgelezen (en gezongen) worden door clustermanager Sjoerd Bakker.

Tal van kindercentra besteden aandacht aan de Nationale Voorleesdagen. Zo wordt elk jaar opnieuw het belang van voorlezen onder de aandacht gebracht. Maar voorlezen is altijd leuk en goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Daarom besteden onze kindercentra het hele jaar door veel aandacht aan voorlezen.

  • Eveline van Waas
  • Karel Doormanlaan 1
  • near Plaspoelpolder (EPO and Shell)
  • 2283 AG Rijswijk
  • 070 79 20 270
  • www.truecolorschildcare.eu

Ons aanbod

kinderdagverblijf after-school & holiday care
Register now