Professionele opvang voor uw kind

Ook na de Harmonisatie naar de peuterspeelzaal

13 apr 2018

Eind vorig jaar kregen veel ouders te maken met grote veranderingen in het peuterspeelzaalwerk, die op 1 januari 2018 zijn ingegaan.

De kwaliteitseisen voor dagopvang gelden voortaan ook voor het peuterspeelzaalwerk (inclusief peuterspeelschool en peuteropvang). Ook is er geen verschil meer tussen de financiering van peuterspeelzaalwerk en kinderopvang. Voor peuterspeelzaalwerk betaalt voortaan óf de Belastingdienst óf de gemeente en ook de ouder zelf betaalt een deel van de kosten.

Voor ouders was dit een ingrijpende verandering. Dankzij goede informatie, een persoonlijke benadering van ouders door de plaatsingsmedewerkers, veel telefonisch contact en spreekuren op locatie is dit goed verlopen. Ouders hebben de weg in de veranderingen gevonden en de peuters spelen en leren nog steeds op de peuteropvang.

Hulp nodig?

Heeft u (binnenkort) een kind dat naar de peuterspeelschool, peuterspeelzaal of peuteropvang gaat? En heeft u hulp nodig bij het aanvragen van uw kinderopvangtoeslag? Dan helpen wij u graag daarbij.

Contact: afdeling plaatsingen, telefoon 070-7920103.