Professionele opvang voor uw kind

Het laatste nieuws

14 sep 2017

Innovatie Kwaliteit Kinderopvang in 2018

De wet Innovatie Kwaliteit is een belangrijke stappen op weg naar nóg betere kwaliteit van de kinderopvang. De wet treedt op 1 januari 2018 in werking. Een aantal regels gaat dan al meteen in, maar sommige later.

Lees verder

09 sep 2017

Dag van de geboorte

Het is vandaag de Dag van de geboorte. Maar er worden toch elke dag kinderen geboren? Waarom dan een speciale dag van de geboorte? Om te vieren dat de meeste kinderen gezond ter wereld komen, want dat is niet vanzelfsprekend.

Lees verder

06 jul 2017

Risicovol spelen

Spelen en risico’s. Geen goede combinatie vinden veel ouders. En van de kinderopvang mag je toch verwachten dat het veilig is. Daar horen geen risico’s bij. Of toch wel?

Lees verder

01 jul 2017

Kwaliteit en Harmonisatie in de kinderopvang

In juni zijn twee wetten aangenomen voor de kinderopvang. De wetten Innovatie Kwaliteit Kinderopvang én Harmonisatie Peuterspeelzaalwerk. Het zijn belangrijke stappen op weg naar nóg betere kwaliteit van de kinderopvang. De nieuwe wetten treden op 1 januari 2018 in werking.

Lees verder

12 jun 2017

Schoolspullenpas

Stichting Leergeld verstrekt een schoolspullenpas aan kinderen uit gezinnen, waarvan het gezamenlijk inkomen niet hoger is dan 130% van het wettelijk minimum. Met de Schoolspullenpas kunnen de kinderen voor het nieuwe schooljaar schoolspullen kopen bij een aantal Rijswijkse en Haagse winkels.

Lees verder

07 jun 2017

Buitenspeeldag bij Kinderjungle

Op woensdag 14 juni is het buitenspeeldag bij kindercentrum Kinderjungle in Steenvoorde, Rijswijk. Alle kinderen zijn welkom op deze Nationale Buitenspeeldag. Buitenspelen is gezond en vooral gewoon heel erg leuk!

Lees verder

30 mei 2017

Fluitend de Avond4Daagse

Op maandagavond 29 mei was het in heel Rijswijk te horen. Niet het voorspelde noodweer (dat gelukkig uitbleef), maar de fluitjes die de kinderen in Rijswijk tijdens de Avond4Daagse van ons kregen.

Lees verder

01 apr 2017

Wijziging ruilregels

Per 1 april jl. zijn de ruilregels voor opvangdagen gewijzigd. Voortaan mogen alle ouders van het kinderdagverblijf en ook van de buitenschoolse opvang ruilen, ongeacht het type opvangcontract. Dat sluit aan bij de uitkomst van een evaluatie van het ruilbeleid onder ouders.

Lees verder

03 mrt 2017

Geen kinderopvangtoeslag en toch kinderopvang

Ook als een ouder niet werkt, is soms kinderopvang wenselijk. In het belang van het kind of van de ouder. In Rijswijk en Delft is dit dan in bepaalde gevallen toch mogelijk.

Lees verder

02 mrt 2017

Speelstart op het AZC Rijswijk

Vrijdag 3 februari jl. was de eerste dag voor Speelstart in het AZC Rijswijk. Ouders van het AZC komen hier een ochtend per week met hun kind bij elkaar.

Lees verder

Vorige 1 | 2 | 3 Volgende